5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când vinzi online!

Alege dintre cele mai populare site-uri de licitații, monitorizează activ anunțurile și detaliază caracteristicile produsului, opțiunile de plată și opțiunile de expediere.

1. Alege cele mai populare site-uri de vânzări online!

Există tot mai multe portaluri pe care poți să-ți oferi produsele spre vânzare. Pentru a lua decizia corectă poți verifica numărul de vizitatori pe un anumit site.

Numărul de vizitatori poate fi ușor filtrat din numărul de anunțuri încărcate, precum și frecvența întrebărilor adresate de clienți.

Pe un site mai activ, poți fi sigur că mai mulți oameni vor găsi produsul promovat de tine. Se poate face o diferența între site-urile de anunțuri care oferă spațiu publicitar în schimbul unui comision.

Exemple sunt OLX pe plan intern sau Ebay la nivel internațional, ceea ce îți permite să vinzi la nivel mondial.

Dacă nu dorești să plătești un comision pentru o vânzare, îți recomandăm să consulți site-urile de anunțuri interne gratuite, precum Lajumate.ro sau Publi24.ro.

2. Descrie în detaliu specificațiile produsului!

Pe baza fișei tehnice a produsului, potențialii clienți își fac o primă impresie atât despre atitudinea vânzătorului, cât și despre calitatea produsului.

Prin urmare, merită să furnizezi date specifice produsului (dimensiune, culoare, material, tip etc.), deoarece acest lucru va oferi clientului posibilitatea de a avea o imagine mai clară și de a decide dacă dorește cu adevărat să cumpere acest produs. Astfel, elimini riscul unui retur ulterior.

Pentru un anunț bine pus la punct, pot fi mai multe persoane interesate și tu vei avea o vânzare reușită mai rapid.

3. Monitorizează activ reclamele!

În multe cazuri, vizitatorii sunt interesați despre posibilitățile și costurile de transport, precum și alte întrebări pe care le pot avea.

Merită să le oferi un răspuns cât mai curând posibil, astfel încât clientul să simtă că vânzătorul este serios și are grijă de produsele sale.  În plus, un răspuns rapid se poate concretiza într-o achiziție imediată a produsului oferit spre vânzare.

4. Indică explicit opțiunile de plată!

Poate fi important pentru cei interesați să știe cum pot achiziționa produsul, deci asigură-te că ai indicat costurile corecte și exacte în anunț. De asemenea, trebuie să îi informezi în avans cu privire la metodele de plată pe care le consideri acceptabile și eventualele costuri suplimentare în cazul acestora.

Cele mai populare opțiuni de plată includ transferul bancar și plata în numerar prin predare personală sau ramburs.

5. Comunică metodele posibile de transport și costul acestora!

Este important să analizezi cu atenție metodele de livrare pe care le poți oferi clienților. Alege întotdeauna un partener de livrare de încredere și află totul despre taxele de expediere, care ar trebui să fie comunicate și în anunțul despre produs, astfel încât să fie ușor și clar pentru client ce opțiuni are atunci când cumpără acel produs.

Mulți oameni preferă ridicarea personală dacă locuiți în acelați oraș, dar pentru distanțe mai mari, este necesar să se utilizeze servicii de curierat.

PACTIC oferă clienților o serie de opțiuni de livrare la prețuri accesibile, iar clientul poate alege serviciul de curierat care i se potrivește cel mai bine.

Intrări suplimentare

De ce și pentru cine sunt o soluție sistemele ERP

Cu o bază de date comună, un sistem ERP reduce costurile prin mai buna folosire a resurselor în procesele de business și în logistică

Următorul >

Pactic te ajută să alegi firma de curierat potrivită afacerii tale

Alegerea atentă și responsabilă a unei firme de curierat rapid pentru livrarea coletelor în, din, înspre și dinspre România

Următorul >

Activitatea de business de zi cu zi poate fi mai ușoară - externalizează cu încredere anumite sarcini!

Buna funcționare a marilor companii, dar nu numai, presupune munca perfect coordonată a mai multor departamente și echipe de oameni.

Următorul >