Webshop logisztika - Modern megoldások

Webshoplogisztika - Modern e-commerce megoldások a Pactic-től

Az online kereskedelem egyre nagyobb mértékű növekedése a szállítással, raktározással és logisztikával foglalkozócégeket is újabb és újabb kihívások elé állítja. A Pactic rendszere a modernkor igényeinek megfelelően nyújt teljeskörű logisztikai megoldásoka te-kereskedőknek az első kézbesítéstől a nagy tömegű megrendelések lebonyolításáig.

Olvass tovább, ha érdekelnek a webshoplogisztika legfontosabb feladatai és a Pactic megoldásai!

Mindent a logisztikáról

Ha webshop indításán töröd a fejed, esetleg kereskedőként vagy jelen az e-commerce piacon, biztosan ismerősszámodra ez a kifejezés, hiszen a logisztika teszi lehetővé az összes értékesítésicsatorna kiszolgálását.

Mit jelent a logisztika fogalma?

A szakirodalomban a logisztika számosmeghatározásával találkozhatsz, azonban az egyik gyakran használt, röviddefiníciót kiemelve azt mondhatjuk, hogy a logisztika információk, anyagok és személyek mozgatását, áramlását, valamint az útvonalak és a módszerek tervezését, szervezését, irányítását és ellenőrzését jelenti.

Milyen fajtái, területei vannak?

A logisztika fontosabb fajtái és területei között beszélhetünk:

●      az igények előrejelzéséről és megtervezéséről,

●     a beszerzési folyamatok és a versenyeztetés megszervezéséről,

●      a készletek, anyagokkezeléséről és az anyaggazdálkodásról,

●      a raktározás, szállítmányozás és csomagolás feladatainak megoldásáról

●     és az értékesítésről és egyéb kapcsolódó területekről.

Milyen részei vannak?

Ahhoz, hogy a termékek, szolgáltatások a megfelelő időben eljussanak a megfelelő helyre, alapvető fontosságú a logisztika részeinek ismerete és hatékony koordinációja. Vegyük át a legfontosabbakat! A gyártók és beszállítók biztosítják a termékeket, az úgynevezett teljesítési központok az áru raktározásához és továbbításhoz szükségesek, az elosztóközpontok és csomagszortírozók az áruforgalmat teszik hatékonyabbá, a futárszolgálatok pedig a terméket juttatják el a hasznosításihelyre.

Mi is az a webshoplogisztika?

Kifejezetten webshopok számára fejlesztett logisztikai megoldásokat értünk a webshoplogisztika kifejezés alatt, melyekkel az online áruház vagy piactér készleteinek tárolási, szállítási feladatait oldhatod meg. Akárcsak a hagyományos logisztika, a webshoplogisztika is változatos feladatokat ölel fel, mint például az árubevételezése, raktározása, komissiózása, címkézése, csomagfeladása, csomagküldése, utánvét kezelése stb., viszont mindezt a digitális világkövetelményeihez igazítva.

Mit jelent a fulfillment fogalma?

A kiszervezett logisztika jó választás lehet, ha időt és pénzt szeretnél spórolni webshopod logisztikai feladatai során. Fulfillment konstrukció választása esetén a szolgáltató vagy logisztikaivállalat átveszi a tulajdonostól vagy üzemeltetőtől a teljes logisztikaifolyamatot. Gyakorlatilag az egész folyamatot kiszervezheted a fulfillment opcióval: az értékesített termékek raktározását, csomagolását, kiszállítását, számlázást és a visszáru kezelését is.

Logisztikai megoldások az e-commercen belül

Mielőtt internetes értékesítésbe fognál, érdemes megismerni a lehetséges megoldásokat és logisztikai forgatókönyveket, melyekkel biztosíthatod a hatékony leszállítást és meghatározhatod logisztikaiszolgáltatód szerepét és felelősségét.

Milyen módszerek, lehetőségek vannak egy webshop logisztikai igényeinek kielégítésére?

Többféle módszerről és lehetőségről beszélhetünk a logisztikai igények kielégítése kapcsán, például amikor a logisztikai cég korlátozott szerepet vállal a webshop kiszolgálásába, vagy amikor a logisztikai kiszolgáló kibővített szerepkörrel bír, de létezik olyan forgatókönyv is, amikor a webshop raktára kimarad a logisztikai láncból.

Hogyan működnek ezek?

A legegyszerűbb e-commerce kiszolgálásimodell, amikor a webshop kezeli az áru raktározását, melyeket saját maga szerezbe a gyártóktól és forgalmazóktól. A logisztikai cég pedig kizárólag az árukeljuttatásában működik közre. Ez bővíthető azzal a funkcióval, hogy a szolgáltató kezeli a webshop raktárát vagy raktárait és gondoskodik róla, hogya forgalmazási hálózaton keresztül eljussanak a termékek a végső átvevőkhöz. Abban az esetben pedig, ha az áruk nem is kerülnek be a webshop raktárába, a szolgáltató a webshoptól kapott igénylés alapján a küldeményt közvetlenül agyártó/importőr raktárából szállítja a célhelyre.

További bejegyzések

Ilyen egyszerűen beállíthatod a csomagkövetési értesítőt a vevőid számára

Nemzetközi szállítások esetén nemcsak a célországon belüli futárszolgálat státuszait, hanem a teljes folyamatot is egy helyen követhetik az ügyfeleid nyomon!

Tovább olvasom >

A Pactic-MPL integráció beállítása Shopify webáruházakban

Shopifyos webshopod van? Így állíthatod be ügyfeleid számára az MPL szolgáltatásait a Pactic-en keresztűl!

Tovább olvasom >

A Pactic-MPL integráció beállítása Shoprenter webáruházakban

A Shoprenter rendszerével készült a webshopod? Így tedd elérhetővé ügyfeleid számára az MPL szolgáltatásait a Pactic-en keresztűl!

Tovább olvasom >