5 dolog, amire érdemes odafigyelni online értékesítésnél!

Válasszunk a legnépszerűbb aukciós oldalak közül, figyeljük aktívan a hirdetéseinket, és adjuk meg részletesen a termék tulajdonságait, a fizetési opciókat és a szállítási módokat.

1. Válasszunk a legnépszerűbb aukciós oldalak közül! 

Egyre több portál áll rendelkezésünkre, ha szeretnénk termékeinket eladásra kínálni. Érdemes megvizsgálni, hogy az adott oldal milyen látogatói számmal rendelkezik.

A látogatói szám könnyen leszűrhető a feltöltött hirdetések számából, a vásárlók által feltett kérdések gyakoriságától.

Egy nagyobb aktivitású oldal esetén biztosak lehetünk abban, hogy meghirdetett termékünkre többen rátalálnak.

Megkülönböztethetünk aukciós oldalakat, amelyek jutalékért cserébe kínálnak számunkra hirdetési felületet.

Ilyen például belföldön a Vatera vagy nemzetközi viszonylatokat tekintve az Ebay, amely lehetővéteszi, hogy az egész világon elérhető tartalmat osszunk meg.

Ha nem szeretnénk jutalékot fizetni eladás után, érdemes megnéznünk a hazai apróhirdetési oldalakat.

Ezek közül a legnépszerűbbek az OLX (Apród) és a Jófogás, ahol ingyenesen tölthetjük fel eladni kívánt termékeinket.

2. Részletesen adjuk meg a termék tulajdonságait! 

Az első benyomást a termék adatlapja alapján kapják vásárlóink mind az eladó hozzáállásáról, mind pedig magáról a feltöltött termékről.

Érdemes ezért a termékre jellemző specifikus adatokat is megadni (méret, szín, anyag, pontos típus) mivel így a vásárlónak is lehetősége nyílik arra, hogy tágabb képet kapjon róla, és eldönthesse, hogy valóban ezt a terméket szeretné megvásárolni.

Egy jól összerakott hirdetés alapján számos érdeklődőt nyerhetünk, aukciónkat pedig sikeres eladással zárhatjuk.

3. Figyeljük aktívan a hirdetéseket! 

Sok esetben üzenetben érdeklődnek a látogatók a küldemény tulajdonságival és egyéb felmerülő kérdéseikkel.

Érdemes minél hamarabb választ adnunk rájuk annak érdekében, hogy a vásárló úgy érezze,teljes odafigyeléssel kezeljük a feltöltött terméket. Emellett a gyors válasznak az is előnye lehet, hogy a mi termékünket vásárolja meg.

4. Tüntessük felrészletesen a fizetési opciókat!

Az érdeklődők számára fontos lehet, hogy milyen módon tudnak a termékhez jutni, ezért ügyeljünk arra, hogy pontos költségeket tüntessünk fel a termék adatlapján, illetve előzetesen tájékozódjunk az általunk elfogadhatónak vélt fizetési módokról és ezek költségeiről.

A legnépszerűbb lehetőségek közé tartozik a banki átutalás – itt érdemes előreutalást kérnünk, ha még nem ismerjük a vásárlót – , illetve a készpénzes fizetés személyes találkozóval vagy utánvéttel.

5. Adjuk meg a lehetséges szállítási módokat és összegüket

Érdemes körültekintően utána járnunk, hogy milyen szállítási módokat tudunk a vásárló számára kínálni.

Mindig megbízható partnert válasszunk, és pontosan tájékozódjunk a szállítási díjakról, amelyet a terméknél is tüntessünk fel, hogy a vásárló számára is egyértelmű legyen, milyen módok közül tud választani, ha megvásárolja termékünket.

Sokan kedvelik a személyes átvételt, de nagyobb távolságok esetén már csomagküldő szolgáltatásokat szükséges igénybe venni az ügyfeleknek.

A Pactic számos kedvező szállítási opciót kínál az ügyfelek részére, és a megrendelő saját maga választhatja ki a számára leginkább megfelelő szolgáltatást.

További bejegyzések

Webshop logisztika - Modern megoldások

A logisztika egyik legfontosabb elemévé vált a last mile delivery. Tudja meg cikkünkből, miért érdemes kiemelt figyelmet fordítania erre minden vállalkozásnak!

Tovább olvasom >

Last mile delivery - A legfontosabb kilométer a szállításban

Last mile delivery - Pactic

Tovább olvasom >

Megkönnyíthetők a nagyvállalatok mindennapjai: szervezzünk ki bátran egyes feladatokat

A nagyvállatok működéséhez több terület tökéletesen összehangolt munkájára van szükség: a termelés, marketing és pénzügy mellett a logisztika is sarkalatos pont. Ha utóbbi nem látja el megfelelően a f

Tovább olvasom >